18 ℃

Topschranser Slotenberg vreet zich naar goud

De internationale schranswedstrijd voor professionals in het Belgische Lustwezel is voor ons land succesvol verlopen. In een sterk veld met deelnemers uit 80 landen ging de hoofdprijs naar onze eigen Arend Slotenberg. Op de individuele onderdelen eierslikken, vleeszuigen en koeksnuiven toonde hij zich zelfs de allerbeste.

Flickr CC / Alexey Smolyanyy / Shutterstock.com

Trots laat Slotenberg een enorme bokaal zien. Hij is er nog beduusd van dat hij ook met de beker van het overall-kampioenschap aan de haal is gegaan. “Ik wist wel dat ik tot de kanshebbers behoorde, maar dat ik met slaolie drinken bij de kopgroep kon aanklampen was een verrassing. Meestal komt de boel bij mij terug na een liter of drie. Nu kon ik het mooi binnenhouden tot de hele jerrycan leeg was”, zo geniet hij nog na.

De volgende ontmoeting is komende maand in het Italiaanse Verona. Daar staat Slotenberg weer een nieuwe uitdaging te wachten: “Ik kom nu tot negen pizza’s in een kwartier, maar voor een podiumplek moeten dat er natuurlijk wel twaalf worden”, aldus de eetsporter.

 
Deel dit artikel: