19 ℃

Topkok Wiener Schnitzel (66) overleden

Topkok Wiener Schnitzel (66) overleden
Foto: DC Studio / Bernd Schmidt / Shutterstock.com

In zijn woonplaats Braunau am Inn is topkok Wiener Schnitzel overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Schnitzel werd wereldberoemd met zijn stukken varkensvlees in een krokant jasje.

Wiener Schnitzel begon zijn carrière in het restaurant van zijn vader, waar gasten zich tegoed deden aan dure biefstukken van wagyu-runderen. Dat kan goedkoper, dacht Schnitzel.

Schnitzel ontwikkelde een proces om spotgoedkoop varkensvlees eetbaar te maken. Hij kocht grote stukken inferieur slachtafval en camoufleerde die met ei en paneermeel. Hierdoor was het vlees vanaf de buitenkant niet meer te zien. Door het vlees op te bakken in gloeiendheet vet, werd minstens de helft van de schadelijke bacteriën gedood.

Schnitzel opende zijn eigen restaurant, waarmee hij zich richtte op mensen uit de onderste lagen van de samenleving die zo veel mogelijk wilden eten voor zo weinig mogelijk geld. De formule werd een succes. Binnen enkele jaren werd de ‘wienerschnitzel’ een begrip onder lager opgeleide paupers die alles eten, als het maar veel en goedkoop is.

Wiener Schnitzel overleed aan een hartinfarct. Hij werd 66 jaar.

 
Deel dit artikel: