17 ℃

Topchauffeur Bernard werd multimiljonair

“Geld interesseert me niet meer. Ik wil de beste zijn. Spullen van A naar B vervoeren, dat is mijn passie”, zegt vrachtwagenchauffeur Bernard Huinters. Achter het stuur van zijn truck werd hij in twee jaar multimiljonair.

Foto: Shutterstock.com

Bernard Huinters (51) werkte jarenlang in de financiële sector, maar in 2016 gooide hij het roer om. “Ik wilde rijk worden, maar niet meer dan 4 uur per dag werken. Zo kwam ik terecht in de transportwereld”, vertelt de topchauffeur. “Mijn eerste ritje kan ik mij nog goed herinneren. Ik moest een pallet houtsnippers van Heerenveen naar Drachten brengen. Daar pakte ik tweeduizend euro mee.”

Huinters maakte snel naam in de transportsector. Nu is hij de meest geboekte chauffeur van Nederland. Zijn tarief liegt er niet om: Huinters vraagt 125 euro per kilometer. “Ja, dat is veel geld. Maar met mij haal je wel een stukje kwaliteit binnen. Ik ben een topchauffeur. Klanten zijn graag bereid om daar wat extra voor te betalen”, zegt de sympathieke chauffeur.

Zijn motto is: work hard, play hard. “Ik begin ’s morgens om tien uur. Dan geef ik vier uur lang alles. Ik zit geconcentreerd achter het stuur en laat me nergens door afleiden”, zegt Huinters. “Om twee uur ’s middags gaat mijn wagen langs de kant. Je moet niet te lang doorgaan. Ik zie andere chauffeurs werkdagen van wel tien uur maken. Dat moet je niet willen. Dan brand je jezelf op.”

 
Deel dit artikel: