Onthullend:

Topambtenaar betaalde snoepreisje naar Frankrijk van vakantiegeld

Topambtenaar betaalde snoepreisje naar Frankrijk van vakantiegeld
Foto: Sergiy1975 / Shutterstock.com

De in opspraak geraakte topambtenaar Jos Blijsteen let ook op vakantie niet bepaald op de centjes. Met geld verbleef Blijsteen maar liefst twee weken op een camping in Zuid-Frankrijk. Geschat wordt dat het snoepreisje minstens tweeduizend euro heeft gekost.

Als hoofd van de facilitaire dienst van de gemeente Strielwouden strijkt Blijsteen jaarlijks dertigduizend euro op. Zijn salaris wordt grotendeels betaald met belastinggeld. Op zijn vakantieadres gooit de topambtenaar dat geld net zo makkelijk over de balk. Een journalist ging undercover en ontdekte dat Blijsteen bepaald niet op de kleintjes let.

Op foto’s is te zien hoe Blijsteen schaamteloos van zijn luxe vakantie geniet. Alleen al de huur van de caravan bedraagt zo’n 480 euro per week. Daarnaast betaalde hij voor de camping zonder blikken of blozen 41 euro (per nacht!). Ruim tien dagen zat de ambtenaar met zijn geliefde voor de caravan en voerde werkelijk niets uit. ’s Avonds genoot hij van vlees, stokbrood en luxe sla. Daarbij liet hij de Franse wijn rijkelijk vloeien.

De beelden zijn inmiddels overhandigd aan de gemeenteraad. Onduidelijk is of Blijsteen moet opstappen.

 
Deel dit artikel: