13 ℃

Top voedselbank Uden ziet af van bonus

De twee bestuursleden van de Voedselbank Uden doen alsnog afstand van de bonus die ze vorige week ontvingen. Anton en Riny Goossens leveren het luxe voedselpakket dat ze ontvingen weer in.

Anton en Riny Goossens, in het dagelijks leven ook getrouwd, besloten vorige week woensdagavond tijdens de wekelijkse bestuursvergadering dat ze wel een extraatje hadden verdiend. “We hebben echt een topkwartaal achter de rug”, zo verklaarde Anton. “We hebben ruim 20% meer klanten mogen verwelkomen, dus we besloten om een bonus uit te keren.” Dat viel echter niet in goede aarde bij de klanten. In een verklaring stellen Anton en Riny nu dat ze de onrust die ontstaan is “begrijpen en betreuren”.  Ook erkennen ze dat de onrust niet goed is voor klanten, medewerkers en “het algemeen vertrouwen in de Voedselbank”.

De bonus zal nu naar rato verdeeld worden onder de klanten. “De biefstuk die erin zat was trouwens toch allang over de houdbaarheidsdatum heen. De rucolasla en asperges hingen al slap. En de lucht die uit het blikje kaviaar kwam was ronduit misselijkmakend,” aldus Riny.

 
Deel dit artikel: