Toos en Harry houden zich al 25 jaar aan de coronamaatregelen

Foto: David Herraez Calzada / Shutterstock.com

Prachtig nieuws uit Appingedam. Toos en Harry Vos houden zich al een kwart eeuw aan de coronamaatregelen. Dit memorabele jubileum verdient een interview, dus vertrok onze verslaggever naar het hoge noorden.

We worden door Harry allerhartelijkst ontvangen. “De burgemeester en fanfare zijn net vertrokken, dus jullie komen precies op tijd”, begint hij joviaal.

In de gezellige driekamerflat ruikt het naar versgebakken appeltaart en koffie. Toos: “Ja, het is vandaag feest. Wij zijn al 25 jaar bij elkaar en we vieren dat wij ons al die tijd aan de coronamaatregelen hebben gehouden.”

Alleen op uitdrukkelijk verzoek van onze fotograaf komen ze iets dichter bij elkaar. “Dit voelt heel gek”, zegt Toos. “Vanwege mijn chronische halitose houden wij al jaren meer dan anderhalve meter afstand en dragen Harry en ik voortdurend een mondkapje. Ja, ook binnenshuis. Bezoek ontvangen wij gelukkig niet meer. Jullie zijn echt een uitzondering.”

Harry vult liefhebbend aan: “Ondanks dat zij ontiegelijk uit haar straatje ruikt, houd ik toch van d’r. Ik hoop ik nog vele jaren de coronamaatregelen met haar mag naleven. Ik snap niet waar al die andere mensen zo moeilijk over doen.”

Op onze vraag hoe je een relatie in stand houdt en tegelijk anderhalve meter uit elkaar blijft, antwoordt Toos: “Het is twee keer misgegaan, helaas. Gianni werd 19 jaar geleden geboren en Maaike twee jaartjes later. God, wat voelde ik me vies.”

 
Deel dit artikel: