“Toon kinderen ook de binnenkant van hun huisdier”

Maar weinig kinderen weten hoe hun huisdier er aan de binnenkant uitziet. Daarom organiseert dierenarts Thijs Snibbert leerzame kijkoperaties. “Kinderen vinden het reuze interessant om hun hond of kat van binnen te bekijken”, aldus de dierenarts.

kat-katten-operatie-dierenarts

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Chalabala

Uit onderzoek blijkt dat huisdieren belangrijk zijn voor de opvoeding. Je leert je kind spelenderwijs omgaan met dieren en geeft het een stukje verantwoordelijkheid. Daarnaast haal je met een hond of kat de natuur in huis. Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de anatomie van hun huisdier. Dierenarts Thijs Snibbert speelt hierop in.

Snibbert geeft kinderen de gelegenheid om hun dier van binnen te zien. “Zo’n kijkoperatie is heel leuk. Eerst brengen we het beestje samen onder narcose en dan gaan we snijden”, vertelt Snibbert enthousiast. “Met een piepklein cameraatje maken we een reis door het lichaam van het huisdier. Het kind kan alles van dichtbij volgen en vragen stellen.”

Volgens Snibbert is er veel belangstelling voor de pretoperatie. “Laatst hadden we hier zelfs een kinderfeestje. De jarige had zes vriendinnen en haar kat meegenomen. Ik heb dat beest helemaal binnenstebuiten gekeerd. De kinderen vonden het geweldig. En ze staken er ook nog wat van op! Terwijl de kat lag bij te komen kreeg iedereen chips en limonade. Zo’n kijkoperatie is natuurlijk veel leerzamer dan bowlen of lasergamen.”

 
Deel dit artikel: