21 ℃

TOEVALLIG: Demonstranten en plunderaars tegelijk aanwezig in Eindhoven

Foto: Lev Radin / Shutterstock.com

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden bevonden zich zondag zowel demonstranten als plunderaars in de binnenstad van Eindhoven. Dat beide groepen dezelfde dag hebben uitgekozen voor hun activiteiten lijkt een bizar toeval.

Vroeg in de middag waren nog voornamelijk demonstranten in Eindhoven. Zij demonstreerden tegen de coronamaatregelen en riepen leuzen als: ‘Nederland politiestaat’ en ‘Nooit meer fascisme’. Een vrouw die zich had uitgedost als bloemenmeisje vertelde: “Ik kom hier uit liefde voor de mensheid. Ik wil ons redden uit de handen van de bloeddorstige elite.”

Toen de politie aan deze vredelievende maar illegale demonstratie een einde maakte, kwamen geheel toevallig plunderaars de stad in. Winkels werden leeggeroofd, auto’s werden vernield en journalisten werden bedreigd. Ook het bloemenmeisje was blijkbaar geschrokken van de plunderaars. Ze wisselde haar bloemen per ongeluk voor straatstenen en gooide ze van pure schrik richting een politiepaard.

De demonstranten betreuren de gang van zaken: “Er bestaat geen enkel verband tussen de demonstratie en de plunderingen. We waren toevallig op dezelfde plaats, op dezelfde tijd. We hadden beter met elkaar moeten overleggen.”

 
Deel dit artikel: