29 ℃

Toerisme in Rotterdam trekt aan

Foto: Bgrocker / Shutterstock.com

Goed nieuws uit Rotterdam. Steeds meer toeristen weten de Zuid-Hollandse stad te vinden. Rotterdam is hard op weg om de populairste stad van Nederland te worden, zo blijkt uit cijfers van bureau QuestionIt.

“De Rotterdammers hebben hard gewerkt om onze stad op een positieve manier op de kaart te zetten en dat is gelukt. Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid en het vriendelijke karakter van onze stad. Voor de horeca en de winkeliers is dit natuurlijke een geweldige opsteker”, zegt woordvoerder Jacqueline Migter van de Stichting Paradijs aan de Maas. “Ook wij hebben natuurlijk te maken met de gevolgen van de pandemie, maar je ziet overal dat Rotterdammers er toch het beste van proberen te maken. Ja, daar mogen we best trots op zijn.”

Een gewone vrijdagavond in Rotterdam. Groepjes jonge toeristen, gekleed in warme bivakmutsen en capuchons tegen de kou, wandelen door het centrum. Ze bewonderen al het moois wat de havenstad te bieden heeft en genieten van de gemoedelijke sfeer. De Rotterdamse binnenstad, ooit vernield door oorlogsgeweld, heeft in de afgelopen jaren een geweldige opknapbeurt gehad en dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Rotterdam glanst als nooit tevoren.

 
Deel dit artikel: