14 ℃

Toekomstig boer wil preventief worden uitgekocht

Toekomstig boer wil preventief worden uitgekocht
Foto: Indigolotos / James Andrews1 / Shutterstock.com

2,5 miljoen. Dat is wat Janno Brunnerveld (37) uit Ruurlo wil hebben om niet te beginnen met een nieuwe melkveehouderij. Janno heeft inmiddels bij de provincie gevraagd om een preventieve uitkoopregeling.

“De overheid moet al honderden boeren uitkopen. Het laatste wat we nu nodig hebben, is nóg een boer erbij. Vanwege de stikstof die ik zou gaan uitstoten, is het voor iedereen beter als ik niet begin. Daar wil ik best over nadenken, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan”, zegt Janno.

Janno wil zo snel mogelijk met de provincie gaan praten over de uitkoopsom, voordat hij grond en melkkoeien koopt. “Er is haast bij is, want voor je het weet bouw ik hier een stal voor een paar honderd koeien”, waarschuwt hij. “Ik denk dat 2,5 miljoen een heel redelijk bedrag is om dat te voorkomen. Ik neem aan dat de provincie mijn voorstel met beide handen aanpakt. Het is lastig om een boer die al jaren bezig is uit te kopen. Het is veel makkelijker om een boer uit te kopen die überhaupt nog niet is begonnen. Voor beide partijen is het dus een win-win situatie.”

 
Deel dit artikel: