23 ℃

Toekomst X onzeker na vertrek Claudia de Breij

Toekomst X onzeker na vertrek Claudia de Breij
Foto: Frederic Legrand - COMEO / HeukersMedia / Shutterstock.com

SAN FRANCISCO - Opnieuw een een flinke tegenslag voor zakenman Elon Musk. Het voortbestaan van X is in gevaar nu Claudia de Breij heeft aangegeven het sociale platform te verlaten.

Musk kocht X (toen nog Twitter geheten) een jaar geleden voor een bedrag van 44 miljard dollar. Een spotprijs voor een platform waarop Claudia de Breij regelmatig haar visie op de wereld geeft. Maar nu De Breij heeft aangekondigd X te verlaten, is er van de oorspronkelijke waarde van het platform nog maar weinig over.

Het vertrek van Claudia de Breij lijkt ingegeven door haar verontwaardiging over de tweets van Elon Musk. “Check de timeline van @elonmusk en je ziet dat je deel bent geworden van een radicaalrechts transfoob platform. Ik ben weg”, schreef De Breij in haar afscheidsboodschap op X.

“Het feit dat Claudia de Breij zijn berichtjes afkeurt, moet voor Elon Musk een zware klap zijn. Reken maar dat Musk hier de komende nachten wakker van ligt”, zegt techredacteur Dando Nastelijn.

De grote vraag is wat de andere gebruikers van X nu gaan doen. Nastelijn: “X heeft nog zo’n 540 miljoen gebruikers, maar ik verwacht niet dat zij zullen blijven als Claudia de Breij vertrokken is. Maar nog veel erger is dat de wereld nu verstoken blijft van de mening van Claudia de Breij. Zonder haar richtinggevende tweets is het heel moeilijk om te bepalen wat we van dingen moeten vinden.”

 
Deel dit artikel: