18 ℃

Toch vrijspraak voor Fleur B. (6) in hoger beroep

Toch vrijspraak voor Fleur B. (6) in hoger beroep
Foto: Lars Fortuin / Photography Corn wall / Karramba Production / Shutterstock.com

Met veel lawaai op de fiets haar bel rinkelen, schreeuwen naar haar poedel Albert in het park, tegen oudere zus Roos meermaals ‘stommerd’ zeggen, geen spinazie willen eten tijdens de avondmaaltijd, op school luidruchtig smakken bij het eten van een appel en vals meezingen met liederen van Kinderen voor Kinderen. Voor de omgeving van Fleur B. was de maat vol en er volgde een aanklacht wegens wangedrag.

Na het ondervragen van de verdachte en het aanhoren van het requisitoir van de officier van justitie kwamen de rechters eerder eensgezind tot een strafbesluit: Fleur B. kreeg twee jaar celstraf en aansluitend jeugd-tbs opgelegd. De advocaat van Fleur B. gaf direct aan tegen de straf in hoger beroep te zullen gaan. “Laten we niet vergeten dat we hier te maken hebben met een jong kind dat de gevolgen van haar daden nog niet goed kan overzien”, wierp hij tegen.

Het door de advocaat van Fleur B. aangetekende hoger beroep wierp vanochtend bij de Utrechtse rechtbank vruchten af. De rechtbank kwam tot de conclusie dat het door Fleur B. vertoonde gedrag eigenlijk gewoon passend is bij haar leeftijd en ontwikkeling. Bovendien is het juridisch ingewikkeld om 6-jarigen strafrechtelijk te veroordelen. Fleur B. is zodoende vrijgesproken en mag vandaag, na enkele dagen in voorarrest te hebben gezeten, weer naar huis.

 
Deel dit artikel: