23 ℃

Toch dubbelgangers op het bordes?

Premier Rutte presenteerde woensdagochtend zijn nieuwe kabinet met de traditionele bordesfoto. Wie goed keek kreeg, zag het meteen: enkele ministers op het bordes waren waarschijnlijk dubbelgangers. Terreurdeskundige Fred Wolsmacher begrijpt dat het te gevaarlijk was om de echte ministers op het bordes te laten poseren.

Foto: YT CC

Dit jaar zouden voor het eerst enkele ministers zijn vervangen door lookalikes. “Volstrekt begrijpelijk. In deze tijd van terreur is het veel te riskant om alle ministers zo open en bloot op dat bordes te zetten”, zegt terreurdeskundige Fred Wolsmacher.

De traditie van een groepsfoto op bordes zou volgens Wolsmacher moeten stoppen. “Op dat bordes ben je gewoon een schietschijf. Er hoeft maar een fotograaf tussen te zitten die geen foto schiet maar wat anders. Veiligheid voor alles, zou ik zeggen.”

Vooral de matige dubbelganger van Ferdinand Grapperhaus zorgde voor veel hilariteit bij de fotografen. “Hij léék niet eens op de echte minister”, grinnikt Wolsmacher. “Bijna niemand had dat door. Die man is nog nauwelijks bekend. Nu kom je hier nog mee weg.”

 
Deel dit artikel: