24 ℃

Toch doorstart toiletten V&D

De toiletten van V&D gaan verder als een zelfstandige onderneming. Dat heeft de curator van het failliete warenhuis laten weten. Het toilet was het enige goedlopende onderdeel van het bedrijf. 

toch-doorstart-toiletten-vendVaste bezoekers van de toiletten zijn opgelucht. Voor Ria Zijlhove (54) waren de toiletten van V&D jarenlang een vaste halte in de winkelstraat. “Ik heb last van licht urineverlies. Een hele middag winkelen hou ik gewoon niet vol. Tussendoor ging ik er altijd even naar het toilet. En dan natuurlijk zo snel mogelijk weer naar buiten. Nee, ik kocht er nooit wat. Ik kwam vooral bij V&D om te plassen”, zegt Ria.

Curator Antoon Eijssen denkt dat de toiletgroep van V&D prima zelfstandig kan overleven. “Het voormalige management heeft te lang vastgehouden aan de formule van een warenhuis, terwijl V&D feitelijk al lang een openbaar toilet was. Die rekken met sokken en ondergoed stonden alleen maar in de weg”, aldus Eijssen.

De enorme gebouwen van V&D zullen in de komende maanden worden omgebouwd. Zo komen er in het pand van V&D in Amsterdam ruim drieduizend extra toiletten.

 
Deel dit artikel: