18 ℃

Tip: Snel al je vrienden dumpen verlaagt kans op coronavirus

Foto: Lopolo / Shutterstock.com

Veel mensen zijn bang voor het coronavirus. Toch kunt u zelf veel doen om besmetting met het virus te voorkomen. De belangrijkste tip: zorg er voor dat niemand contact meer met u wil.

Overal ter wereld raken steeds meer mensen besmet met het coronavirus. De kans dat ook u besmet raakt wordt steeds groter. Mensen met vrienden hebben een grotere kans op besmetting dan mensen zonder vrienden. Dat zegt viroloog Eric Stammelhuis.

“Het coronavirus wordt van mens op mens overgedragen. Alleen door contact met andere mensen kunt u besmet raken. Sociale contacten zijn levensgevaarlijk. Daarom adviseer ik om vriendschappen zo snel mogelijk te verbreken. Zorg er voor dat niemand u meer wil zien”, aldus de arts. “Plaats uzelf in een sociaal isolement. Zodra u geen vrienden meer heeft, bent u tamelijk veilig.”

Het verbreken van uw vriendschappen is makkelijker dan u denkt. Stammelhuis: “Zitten uw vrienden in een appgroep? Dan is een agressieve scheldpartij soms al voldoende. Vertel uw beste vriendin wat voor ordinaire slons zij eigenlijk is, of vertel dat u bent vreemdgegaan met haar vriend. Benoem ook haar nare lichaamsgeur. Meestal blijft ze dan wel een tijdje uit de buurt. Met dat vieze haar.”

 
Deel dit artikel: