13 ℃

Tiny’s goudvis is bloeddonor

Foto: Ljupco Smokovski / Viacheslav Lopatin / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Niet alleen mensen kunnen bloed geven, ook dieren kunnen dat. Met dat bloed worden zieke dieren geholpen. Steeds meer eigenaren van huisdieren doen mee. Ook de goudvis van Tiny Ockerveld is aangemeld als bloeddonor.

“Ik vind het zo fijn dat ik mee kan helpen om dieren weer gezond te maken. Direct heb ik mijn goudvis aangeboden bij de dierenbloedbank. Nu is het afwachten of hij mee mag doen. Ik hoop het zo!”, zegt mevrouw Ockerveld.

Ze strooit voer op het water in de kom. De oranje vis komt naar boven en hapt ernaar. “Ja, smul er maar lekker van, Joris!”, moedigt mevrouw Ockerveld de vis aan. “Joris heet ‘ie. Hij moet goed gevoed zijn, sterk en fit. Want als hij straks met die naald in zijn lijfje ligt, moet hij dat wel aankunnen, hè?”

Mevrouw Ockerveld en Joris zetten zich graag in voor zieke dieren. “Je helpt toch mee aan een betere wereld. Dat voelt goed. Niet iedere vis is zo gezond als een vis. Daar ga ik wat aan doen, samen met Joris”, legt ze uit. “Kijk, veel meer dan een liter bloed zal hij niet kunnen geven, maar alle beetjes helpen, hè?”

 
Deel dit artikel: