14 ℃

Timmermans en Van der Plas komen met gezamenlijk statement: “Spareribs met gebakken aardappels het allerlekkerst”

Timmermans en Van der Plas komen met gezamenlijk statement: “Spareribs met gebakken aardappels het allerlekkerst”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / LCV / Pressmaster / Shutterstock.com

Eurocommissaris Frans Timmermans bracht vandaag een bezoek aan BBB-leider Caroline van der Plas. Op voorhand leek het een ongemakkelijk bezoek te worden. Toch kwamen de twee politici goedgemutst en met een gezamenlijk statement naar buiten.

“Het was zeker niet gemakkelijk”, zegt Frans Timmermans terwijl hij zijn baard ontdoet van klodders mayonaise. “Maar als je een makkelijk baantje wilt, moet je niet in de politiek gaan. Mevrouw Caroline van de Plas en ik hebben vandaag een behoorlijk felle discussie gehad, maar uiteindelijk zijn we het met elkaar eens: stikstof bestaat en licht pikante spareribs met in ganzenvet gebakken aardappeltjes is de allerlekkerste maaltijd die je je kunt wensen.”

Caroline van der Plas veegt haar handen strijdbaar maar voldaan af aan een nat doekje als zij na Timmermans het woord neemt: “Ook ik erken stikstof en ben het volledig eens over het feit dat spareribs met gebakken aardappeltjes een goddelijke maaltijd is voor zowel afstandelijk Europese magistraten als nuchtere Hollandse vrouwen. Met deze conclusie hoop ik dan ook dat de kou tussen mij en de heer Timmermans nu volledig uit de lucht is en dat de politiek zich nu weer gaat bezighouden met echt belangrijk dingen, zoals: wat drink je bij spareribs? Witte wijn of een pilsje?”

 
Deel dit artikel: