23 ℃

Tikibad heet voortaan Tokkiebad

Bij het Tikibad in attractiepark Duinrell in Wassenaar is zaterdag een grote vechtpartij geweest. Eén van de aanstichters was Ricardo (27). Hij vindt dat het zwembad moet worden omgedoopt tot Tokkiebad.

ricardo-ziet-zwemmen-vooral-als-vechtsportDe ruzie ontstond zaterdagavond, meldt nieuwssite NU.nl. “Het was erg druk bij de kassa, dus ik drong voor. Een andere eikel vond het nodig om daar wat van te zeggen. Ja, meer aanleiding heb ik niet nodig. Dan ga ik los. Ze kunnen dat zwembad beter het Tokkiebad noemen”, lacht de sympathieke Voorburger.

Enkele tientallen zwemmers waren getuigen van de vechtpartij, waaronder veel kinderen. Zij zijn erg geschrokken, maar volgens Ricardo is dat de schuld van de ouders. “Zwemmen is een vechtsport voor volwassenen. Kinderen hebben überhaupt niets te zoeken in een zwembad.”

Beveiligers en een tweetal agenten kregen de vechtpartij niet onder controle en riepen versterking in. In totaal kwamen acht politieauto’s ter plaatse. Vijf agressievelingen werden aangehouden, maar Ricardo ontkwam. “In zo’n situatie komt het toch aan op een heel kort lontje en een stukje ervaring”, weet hij. “Ik vond het een leuke dag. Ik ben dol op zwembaden.”

Richard is in het dagelijks leven voorzitter van de Raad van Bestuur van een internationale beleggingsmaatschappij en begint volgende maand aan zijn deeltijdstudie hartchirurgie.

 
Deel dit artikel: