16 ℃

BIZAR: Thuiszittende kok wil toch zijn salaris

Foto: Shutterstock.com

Terwijl de meeste Nederlanders elkaar proberen te helpen, zijn er ook mensen die op een schandalige manier misbruik maken van de coronacrisis. Eén van hen is de 27-jarige Ferry S. uit Meppel.

Normaal werkt Ferry S. zes dagen per week als kok in brasserie Le Canard. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de zaak al weken gesloten. Ferry S. heeft in de afgelopen weken dus geen seconde gewerkt. Toch wil hij geld zien van zijn baas.

“Door de sluiting vanwege corona zit al mijn personeel momenteel thuis”, zegt Ferry’s werkgever Hans Appelbooms. “Ook Ferry werkt niet, maar hij wil wel zijn salaris. Ik heb hem al verschillende keren vertelt dat de wereld zo niet in elkaar zit, maar meneer komt met allerlei smoesjes over zijn contract. Hij dreigt nu zelfs met een advocaat. Ik vind het echt schandalig dat mensen op deze manier misbruik maken van de coronacrisis. Zeker van Ferry had ik dit niet verwacht.”

Bij horecabond BNRB zijn meer meldingen binnengekomen over personeel dat de boel besodemietert. “Het gaat vooral om mensen met een vast contract”, zegt een woordvoerder. “Ze zitten al weken thuis op de bank, maar proberen met allerlei praatjes toch hun salaris op te eisen. Trap daar niet in.”

 
Deel dit artikel: