19 ℃

Thuiswerkende uitsmijter weigert eigen familie bij voordeur

Foto: Fortgens Photography / Straight 8 Photography / Valua Vitaly / Shutterstock.com

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is alle horeca inmiddels gesloten. De maatregel komt bovenop de al eerder genomen maatregelen, waarbij aangeraden wordt om zoveel mogelijk thuis te werken. Dit betekent ook dat de uitsmijters van horecagelegenheden noodgedwongen thuis moeten werken.

Ook Peet Bos, die al jarenlang als uitsmijter bij een discotheek in Amsterdam staat, werkt momenteel thuis. “Het is verschrikkelijk”, zucht zijn vrouw Rita. “Als ik de deur uit ga om even boodschappen te doen en vervolgens weer naar huis ga, dan word ik door Peet tegengehouden bij de voordeur. Hij vraagt dan meteen met hoeveel personen ik ben, of ik misschien al wat gedronken heb en of ik mij kan legitimeren. Gelukkig had ik mijn identiteitsbewijs bij me, maar onze zoon van 10 heeft hij de toegang geweigerd.”

Peet Bos noemt de klachten van zijn vrouw onterecht: “Ik doe dit al jaren en nu doe ik het even thuis. Maar dat betekent niet dat ik mijn werk niet serieus neem. Ik hanteer een streng deurbeleid. Onder de 18 kom je er gewoon niet in. Mijn zoon zal dus nog acht jaar moeten wachten.”

 
Deel dit artikel: