13 ℃

Thuishulp Arina is spaarziek: “Soms spaar ik wel 8.000 euro per maand”

Foto: Jacob Lund / Shutterstock.com

Ze kan er niks aan doen. “Ik maak het gewoon niet allemaal op. Eigenlijk al vanaf het moment dat ik begon te werken legde ik behoorlijk wat opzij. De laatste jaren is dat steeds meer geworden. Ik betrap mezelf erop dat ik soms per maand wel 8.000 euro of meer op de spaarrekening zet, hihi.”

Arina Kales (24) werkt in de thuiszorg. 32 uur per week helpt ze ouderen met opstaan, wassen en aankleden. Daarnaast klust ze soms een beetje bij. Een groot deel van haar inkomen gaat naar haar spaarrekening.

“Kijk, in deze tijd weet je niet hoe het met de pensioenvoorziening gaat. Niemand kan garanderen dat je krijgt wat men belooft. De beurs kan zo in elkaar storten. Dan ben je blij dat je een appeltje voor de dorst hebt, zoals mijn opa altijd zei. Ja, het sparen zit wel in de familie, dat klopt.”

“Maand na maand komt er weer zoveel duizend euro bij op mijn rekening. Veel jongeren van mijn leeftijd geven alles maar uit. Dat vind ik dom. Als je een beetje op je uitgaven let, hou aan het eind van de maand makkelijk een paar duizend euro over. Zet niet álles opzij hoor. Je moet natuurlijk wel gewoon leuke dingen blijven doen.”

 
Deel dit artikel: