13 ℃

“Thijs wordt heel monogaam opgevoed”

Foto: Rozochka / Shutterstock.com

“Niet meer dan één vriendinnetje tegelijk. Zo zijn de regels”, vertelt moeder Linda Soevenaar. Haar zoon Thijs (4) krijgt een monogame opvoeding.

Veel peuters en kleuters zijn bepaald niet monogaam. Hoewel er op deze leeftijd natuurlijk nog geen sprake is van seksueel contact, onderhouden ze soms relaties met meerdere vriendjes en vriendinnetjes tegelijk. Linda vindt dat het anders moet.

“Hij komt wel eens op verjaardagsfeestjes waarbij de jarige zich laat omringen door meerdere kinderen van het andere geslacht. Walgelijk. Als ouders moet je dan ingrijpen, vind ik. Hoe denk je dat zo’n kind zich later in relaties gaat gedragen?”, vraagt Linda hardop.

“Thijs is populair bij de meisjes, maar wij willen hem al op jonge leeftijd fatsoen bijbrengen. Vanaf het begin zijn wij zeer duidelijk geweest: één partner tegelijk”, zegt Linda. “Er zijn al veel leuke meiden over de vloer geweest. Samen spelen, een boekje lezen of televisiekijken. Verder mag hij van ons nog niet gaan. Het zijn natuurlijk nog kinderen. Momenteel heeft hij iets met Eline.”

 
Deel dit artikel: