17 ℃

Thijs (0) onderbreekt groeiproces om professioneel te gaan gamen

Thijs (0) onderbreekt groeiproces om professioneel te gaan gamen
Foto: LightField Studios / Shutterstock.com

Thijs Plaggeveld is nog maar 5 maanden oud, maar mag zich nu al professioneel gamer noemen. Thijs is hard op weg om de volgende Nederlandse grootheid te worden in het spel Fortnite.

Steeds meer jongeren kiezen voor een carrière als professioneel gamer. Want dat er met gamen veel geld te verdienen valt is zeker. Zo won de 15-jarige Jannis twee jaar geleden nog 120.000 euro bij een groot gametoernooi. Ook de 0-jarige Thijs Plaggeveld is hard op weg om de nieuwe Nederlandse gamesensatie te worden.

Als het aan zijn moeder ligt, speelt Thijs over enkele jaren op hetzelfde niveau als de kampioenen. “Op deze leeftijd pikken ze dingen razendsnel op”, vertelt zijn moeder Miranda trots. “Thijs is nu al de beste Fortnite-speler in zijn leeftijdsgroep.”

“Hij traint nu zes tot acht uur per dag”, zegt zijn moeder. “We hebben zijn groeiproces tijdelijk stilgezet, zodat Thijs zich volledig kan concentreren op zijn gamecarrière. Zaken als kruipen en vast voedsel vinden we momenteel even minder belangrijk. En als Thijs straks bij de wereldtop behoort kan hij altijd nog zindelijk worden.”

 
Deel dit artikel: