15 ℃

Thierry Baudet op werkbezoek in Pompeï

Foto: David Herraez Calzada / Shutterstock.com / Boerenprotest / Flickr CC

Thierry Baudet is aangekomen in Italië voor een tweedaags werkbezoek aan de stad Pompeï. De herkozen leider van Forum voor Democratie wil weten hoe de inwoners van Pompeï er in zijn geslaagd om de verwoeste stad weer op te bouwen.

Pompeï werd in het jaar 79 vrijwel geheel vernietigd. Bewoners die niet op tijd waren gevlucht, gingen samen met de stad ten onder. “Van de oorspronkelijke stad is bijna niets meer over, maar toch trekt Pompeï jaarlijks nog duizenden belangstellenden. Het is razend interessant om te zien hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen”, aldus Baudet.

Baudet wandelt rustig tussen de ingestorte gebouwen van het ooit zo succesvolle imperium. Even is er hilariteit, als Baudet in een van de ruïnes het logo van zijn partij herkent.

“Pompeï en Forum voor Democratie hebben veel met elkaar gemeen. Daarom denk ik dat we veel van elkaar kunnen leren”, zegt Baudet. “In de komende dagen ga ik met zo veel mogelijk inwoners praten. Het is handig dat ik een aardig woordje Latijn spreek.”

 
Deel dit artikel: