19 ℃

Theo en Gerda zijn al 60 jaar gelukkig verloofd

Theo en Gerda zijn al 60 jaar gelukkig verloofd
Foto: Jamie Hooper / Shutterstock.com

Het is een bijzondere dag voor Theo Duizems (89) en zijn vriendin Gerda van Tork (83) uit Tiel. Het is namelijk exact 60 jaar geleden dat Theo met een verlovingsring op zijn knieën ging om zijn geliefde Gerda ten huwelijk te vragen. Gerda beantwoordde zijn liefde en sindsdien is dit liefdeskoppel gelukkig verloofd. Wat maakt de verloving van Theo en Gerda zo’n groot succes?

“Nooit trouwen”, steekt Theo van wal. “Op het moment dat je gaat trouwen, is de verloving gedoemd om te mislukken.” Theo vertelt dat veel van zijn jeugdvrienden destijds een verloving hebben gekend die vroeg of laat strandde. “Ik heb ze altijd gewaarschuwd, maar niemand wilde naar me luisteren. Tot het natuurlijk misging en ze me kwamen vertellen dat hun huwelijk de verloving compleet had verpest. Tja, voor mij kwam dat dan niet als een verrassing.”

Wat Gerda erg prettig vindt aan haar verloving met Theo is dat zij zich niet hoeft te binden: “Als puber vond ik het al moeilijk om me te hechten in liefdesrelaties. Toen ik Theo ontmoette, was dit niet anders. Voor mij was daarom één ding altijd heel duidelijk: als ik ooit een huwelijksaanzoek krijg en ik doe de ander een trouwbelofte, ga ik niet trouwen. Want stel je eens voor dat ik met Theo zou trouwen, dan zou ik in principe de rest van mijn leven met hem moeten slijten. Daar moet ik niet aan denken.”

 
Deel dit artikel: