13 ℃

Thema van jaarlijkse onderwijsstaking dit jaar ‘Loonsverhoging’

Thema van jaarlijkse onderwijsstaking dit jaar ‘Loonsverhoging’
Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Vakbond CNV Onderwijs heeft het thema van de jaarlijkse onderwijsstaking bekendgemaakt. Het traditionele evenement krijgt dit jaar het thema ‘Loonsverhoging’.

De staking in het onderwijs is een traditie die ver teruggaat. Volgens de oude legende was IJsbrand Schuttevaer de eerste onderwijzer die in 1743 het werk neerlegde. Sindsdien is de onderwijsstaking een jaarlijks terugkerend evenement waarbij vrolijk uitgedost onderwijspersoneel de boel platgooit. De staking krijgt elk jaar een thema en ook dit jaar is gekozen voor het thema ‘Loonsverhoging’.

“Het thema is misschien niet heel origineel, maar wel een heel populair onder onze vakbondsleden”, geeft Daniëlle Woestenberg van CNV Onderwijs toe. “Vorig jaar had de onderwijsstaking hetzelfde thema en dat leidde tot 10 procent loonsverhoging. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop en gaan we voor 12 procent. Het wordt weer een prachtevenement.”

De organisatie belooft dat ook dit jaar weer een keur aan artiesten zal optreden bij de onderwijsstaking. In het onderwijswereldje wordt al gefluisterd dat Drukwerk, Chef’Special en zelfs Davina Michelle op het podium zullen staan. Daarnaast zijn er, zoals bij elke staking, de gebruikelijke toespraken van PvdA-kopstukken. De volledige line-up wordt nog vóór de zomervakantie bekendgemaakt.

 
Deel dit artikel: