13 ℃

Jubileum: Thea steekt al 25 jaar geen poot uit

Foto: iStockPhoto / Getty Images

Een bijzonder jubileum in Lelystad. Thea Konings (51) heeft al precies 25 jaar lang geen poot uitgestoken. Sinds haar 27ste leeft Thea van een uitkering. Het UWV verraste haar vanmorgen met een bloemetje.

Thea zit al 25 jaar met veel plezier de hele dag op de bank voor de televisie. “Dat bevalt me prima. Ik ga er mee door tot mijn pensioen”, lacht Thea. “Vroeger had ik diverse baantjes. Ik verdiende veel, maar ik was niet gelukkig. Ik merkte dat werken gewoon niet mijn ding is. Ik besloot mijn hart te volgen en nam ontslag. Ik nam mezelf voor om de rest van mijn leven geen poot meer uit te steken.”

Tijdens haar zelfverkozen werkloosheid kreeg Thea talloze banen aangeboden. “Salesmanager, reisleidster, stewardess. Op een gegeven moment kon ik zelfs in de raad van bestuur van een bedrijf dat anders het vrouwenquotum niet haalde. Soms was het moeilijk, maar ik liet me niet verleiden om te gaan werken.”

Lachend poseert Thea met een grote bos bloemen van het UWV. “Mijn dochter is supertrots op me. Zij wil later ook geen poot uitsteken, maar nu zit ze nog in de WW.”

 
Deel dit artikel: