16 ℃

The Voice stilgelegd wegens ‘goede smaak overschrijdend gedrag’

Foto: Anton Ivanov / Shutterstock.com

Een grote tegenvaller voor RTL. De zender is gedwongen om met het programma The Voice of Holland te stoppen, omdat de grens van de goede smaak inmiddels ver is overschreden.

Voor ingewijden is het geen verrassing dat RTL stopt met het programma The Voice of Holland. Volgens ethicus Marion Blomanthieu is het een logisch besluit na een jarenlange uitholling van goede smaak: “In de wandelgangen hoor ik al heel lang dat RTL met dit programma lak heeft aan alle esthetische waarden. Zoals zo vaak duurt het een tijd voordat deze geluiden doorsijpelen naar het grote publiek, maar uiteindelijk gebeurt dat toch altijd. En dan is het einde oefening.”

Bij RTL zijn ze toch nog erg geschrokken van de emmers vol kritiek die de laatste dagen over het programma werden uitgestort: “Wij wisten dat er oproepen waren om het programma te cancellen vanwege gebrek aan goede smaak, maar laten we eerlijk zijn: normaal gesproken heeft de Nederlandse kijker schijt aan kwaliteit. Wij vermoeden dan ook dat het met iets heel anders te maken heeft. We kunnen er de vinger nog niet op leggen. Gelukkig zijn we wel zeker dat het niet kan liggen aan de medewerkers van het programma. We hebben altijd een geweldige screening gehad als het gaat om onze presentatoren en coaches.”

 
Deel dit artikel: