13 ℃

‘The Passion’ dit jaar live vanuit de hel

Het paasspektakel ‘The Passion’ werd dit jaar live uitgezonden vanuit de hel. Omroep EO zocht naar een locatie die de hel zo dicht mogelijk benadert en kwam uit in de Amsterdamse Bijlmer.

Foto: YT CC

“‘The Passion’ vertelt het lijdensverhaal van Jezus Christus en staat bol van Bijbelse elementen. Daar hoort de hel natuurlijk ook bij”, zegt een woordvoerder van de omroepen EO en KRO-NCRV. “Als je ergens goed kunt lijden, dan is het wel in de Bijlmer.”

Volgens de omroepen zijn de leefomstandigheden in de Bijlmer vergelijkbaar met die in de hel. Het verhaal van ‘The Passion’ was zoals altijd een beetje aangepast op de locatie. Maria werd in een donker steegje aangerand en beroofd. En Jezus haalde zijn Laatste Avondmaal bij de plaatselijke roti-tent. De twaalf apostelen vormden samen een gang die in de avonduurtjes gestolen iPhones hosselt. Je weet tog?”, aldus de omroep.

Toch is er ook kritiek. “Het is absurd om de Bijlmer te vergelijken met de hel”, zegt pastor Christiaan Schurink. “Zo erg is het in de hel nou ook weer niet.”

 
Deel dit artikel: