14 ℃

Thaise grotjongens hebben weer wifi

De jongens die zijn gered uit de ondergelopen grot in Thailand zijn weer ingelogd op Facebook. Direct na hun redding kregen ze een smartphone en een laptop te leen, zodat ze konden beginnen met het bijwerken van hun tijdlijn.

Foto: MikeBiTa / Shutterstock.com

De jeugdvoetballers raakten ingesloten door water dat de ingang van de grot blokkeerde. Ruim twee weken zaten de jongens vast in de grot. Ze hadden wel drinkwater, maar geen internet.

“Hoe verder we de grot in liepen, hoe zwakker het wifi-signaal werd”, vertelt één van de geredde jongens. “We konden twee dagen overleven op memes en kattenplaatjes die we op onze smartphones hadden opgeslagen. Maar na twee dagen was de batterij leeg.”

Volgens een reddingswerker zijn de jongens er naar omstandigheden redelijk aan toe: “Ze zijn blij dat ze weer wifi hebben, maar er is nog een lange weg te gaan”, zegt hij. “De jongens hebben meer dan twee weken hun tijdlijn niet kunnen checken. Het kan nog dagen duren voordat ze alles hebben gezien. En daarna moeten ze natuurlijk zelf nog van alles posten en misschien even hun ouders appen.”

 
Deel dit artikel: