19 ℃

Texel is vergelijking met Temptation Island spuugzat

Wie Temptation Island ziet, denkt onmiddellijk aan Texel. Al sinds de start van de realityserie is het druk op het eiland. Texel kreeg in de afgelopen jaren het imago van ‘het Nederlandse Temptation Island’, tot grote ergernis van de eilandbewoners.

Foto: Yuri Kravchenko / Shutterstock.com

De televisieserie, waarin jonge koppels op een eiland de ultieme relatietest ondergaan, wekt bij kijkers de indruk dat op élk eiland verleiders en verleidsters rondlopen. Jaarlijks komen duizenden jongeren naar Texel om hun relatie te testen.

“Hé, een verleider! Joehoe! Toe dan! Verleid me dan!”, roept een jongedame naar een man die op een steiger zit te vissen. Ze danst met haar heupen tegen zijn schouder. De Texeler kabeljauwvisser Teun Aalman (68) besteedt geen aandacht aan haar. Hij is er inmiddels aan gewend. “Doodmoe word ik er van”, mompelt hij. “Iedereen denkt dat we allemaal verleiders zijn. Ze denken dat het op Texel net zo’n hitsige bende is als op de televisie.”

Is Aalman niet een klein beetje blij met de aandacht van de Temptation Island-fans? “Ach, weet u, hier op Texel hebben we die meiden niet nodig. Het ruikt hier al genoeg naar vis.”

 
Deel dit artikel: