23 ℃

Tessa (26) heeft energiespijt: “Het had nooit mogen gebeuren”

Tessa (26) heeft energiespijt: “Het had nooit mogen gebeuren”
Foto: SB Arts Media / Shutterstock.com

“Ik weet niet wat me bezielde. Het was gewoon een stomme fout. Nee, dat is natuurlijk geen excuus, maar wat gebeurd is, is gebeurd. Ik kan de tijd niet terugdraaien”, zegt de 26-jarige Tessa Blaauwens uit Amsterdam.

Tessa probeert al maanden om haar energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook voor het klimaat. Heel lang ging dat goed, tot die rampzalige vrijdag 23 september.

Zoals elke ochtend begon Tessa de dag met een warme douche. “Ik neem altijd een kookwekkertje mee naar de badkamer, zodat ik zeker weet dat ik nooit langer dan drie minuten onder de douche sta. Waarom ik dat die ochtend niet deed? Geen idee. Ik ben het gewoon vergeten, denk ik.”

Pas na minutenlang douchen kwam Tessa erachter dat ze het wekkertje niet gezet had. “Ik heb onmiddellijk de kraan dichtgedraaid, maar toen was het natuurlijk al te laat. Ik weet niet precies hoe lang ik onder de douche heb gestaan. Vijf, misschien zes minuten. Veel te lang, in ieder geval.”

Maar hoe nu verder? “Ik heb een mail gestuurd aan het energiebedrijf en mijn excuses aangeboden. Ik hoop dat ze mij die dag willen kwijtschelden, maar ik snap ook dat ik zoiets eigenlijk niet mag vragen”, vertelt Tessa. “Mijn vriend heeft me heel goed opgevangen. Hij heeft zelfs een reisje voor ons geboekt, zodat ik de spanning even van me af kan zetten. Volgende maand vliegen we een weekendje naar Ibiza.”

 
Deel dit artikel: