14 ℃

Tesla werkt aan goedkoop dieselmodel voor niet-succesvolle mensen

Foto: Slow Walker / Alexander Kondratenko / Shutterstock.com

Deze 3D-illustratie toont hoe de eerste dieselauto van Tesla er uit gaat zien. Teslabaas Elon Musk heeft tijdens een interview met de Boulder Tribune (Colorado, USA) zijn plannen onthuld voor een diesel-aangedreven gezinsauto voor niet-succesvolle mensen. Hij meent hiermee in te spelen op de vraag uit de markt naar een meer betaalbare Tesla.

“Iedereen wil tegenwoordig een Tesla en dat is begrijpelijk”, zei Elon Musk enthousiast. “Een Tesla is schoon, duurzaam, supersnel en synoniem aan succes. Maar het nadeel van de gebruikte technologie is dat die nogal prijzig is. Veel mensen kunnen zich onze auto’s daarom niet permitteren. Dieseltechnologie is goedkoop, waardoor ook niet-succesvolle mensen een Tesla kunnen aanschaffen.”

Op de vraag van de interviewer over de vervuilende eigenschappen van dieselmotoren lichtte Musk de keuze voor een diesel verder toe: “Daar hebt u een punt, maar bedenk wél dat je met onze diesel heel weinig kilometers zult gaan rijden. Het model dat nu op de tekentafel ligt wordt traag, luidruchtig en log. Bovendien stinken de uitlaatgassen verschrikkelijk. Reden genoeg om onze nieuwe Tesla zo vaak mogelijk op je oprit te laten staan.”

 
Deel dit artikel: