11 ℃

Teruggetrokken WhatsApp-berichten toch te koop

Een herkenbare situatie: je hebt spijt van een WhatsApp-bericht dat je al hebt verzonden. Binnenkort wordt het mogelijk om die spijtberichten terug te trekken. Tegen betaling kan de ontvanger het bericht echter toch bekijken.

whatsappIn de nieuwste versie van WhatsApp wordt het mogelijk om een verzonden bericht terug te roepen, wanneer de afzender daar achteraf spijt van heeft. Het tekstballonnetje blijft staan bij de ontvanger, maar de inhoud is leeg. Dat meldde De Telegraaf eerder deze week.

Het bericht zorgde voor een golf van opluchting onder WhatsApp-gebruikers. Er waren echter ook klachten. Voor de ontvangers die ’s ochtends geconfronteerd worden met een reeks lege ballonnetjes wordt deze aanpassing zeer onbevredigend. Je wilt immers weten wat de verzender naar je heeft gestuurd en wat kennelijk niet door de beugel kan.

Daarom wordt het waarschijnlijk ook mogelijk voor de ontvanger om, tegen betaling, de verwijderde berichten weer op te roepen. De verzender zal hier niets van merken en blijft op zijn eigen telefoon gewoon de lege tekstballonnetjes zien. Zo kan de verzender met een gerust hart zijn roes uitslapen.

 
Deel dit artikel: