Terroristen hevig geschrokken van Britse waarschuwing

Een akkoord tussen de Europese regeringsleiders en de terroristen van IS lijkt nog ver weg. De Britse premier May heeft de aanslag van deze week in Londen sterk veroordeeld. “Ziek en verderfelijk”, noemde May de inmiddels door IS opgeëiste terreurdaad.

Foto: YT CC

“De Londenaren zullen hun dagelijkse leven hervatten en nooit zwichten voor terreur. Laffe terroristen zullen onze democratie nooit met geweld kunnen breken”, sprak premier May na de aanslag bij het parlementsgebouw.

Leden van terreurorganisatie IS zijn verbaasd over de woorden van de Britse premier. “Een premier onwaardig”, zegt IS-woordvoerder Mohammed El Soubhi. “Klaarblijkelijk zijn er verschillen van inzichten met de Europese leiders over het te voeren beleid, maar dit is niet de toon waarop deze discussie gevoerd moet worden.”

Via de media vernam El Soubhi dat de terreurdaden leidden tot verontwaardiging in het Britse parlement. “Wellicht hadden we onze plannen van tevoren beter met de Britten moeten overleggen, dat geef ik toe. Maar de reactie van mevrouw May verdient zeker niet de schoonheidsprijs.”

 
Deel dit artikel: