18 ℃

“Terreurschool” blijft groeien

De school die bekend staat als “de eerste terreurschool in Nederland”, het Van der Graaf College in Den Haag, heeft ondanks een zeer kritisch rapport van de Inspectie van het Onderwijs nu al meer dan 135 nieuwe aanmeldingen binnen. Directeur Jaap Preimos legt de kritiek van de Inspectie naast zich neer.

Foto: Natursports / Shutterstock.com

“Wij bieden een curriculum waarmee kinderen worden voorbereid op een veranderende wereld. Daar is nou eenmaal behoefte aan. Wij geven les in alle vakken die volgens de wet verplicht zijn, maar voegen relevant lesmateriaal toe. Zo leren de kinderen bij scheikunde ook bommen maken, bij economie hoe ze hun plannen gefinancierd krijgen en bij  informatiekunde fakenieuws verspreiden en hacken. Het hoogtepunt van het jaar is altijd het kampioenschap molotov-cocktail-gooien. Zo gezellig! Bovendien is bij ons iedereen welkom: christen, moslim, jood, links of rechts. Wij sluiten niemand uit.”

Een grote zorg van de Inspectie, dat spanningen tussen leerlingen tot gewelddadigheden zouden kunnen leiden, wuift de heer Preimos weg. “Ja, er lopen leerlingen rond met totaal verschillende denkbeelden, maar ons motto is dat we respectvol met elkaar omgaan. Als er een probleem is, dan blijven we net zolang aan tafel zitten totdat alles is uitgepraat. Dat vind ik zeer belangrijk.”

 
Deel dit artikel: