16 ℃

Terreurdreiging… wat merkt U ervan?

De terreurdreiging in ons land is in jaren niet zo groot geweest. Dat zegt Rob Bertholee van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD). Wat merkt u zelf van de terreurdreiging?

paranoia-gluren“De dreiging is nog nooit zo groot geweest sinds ik vijf jaar geleden het hoofd van de AIVD werd”, zegt Bertholee. Wat die dreiging precies inhoudt kan hij niet zeggen, maar het is duidelijk dat de terreurdreiging immens is.

Ook bij de 58-jarige Liesbeth Drummels uit Meppel is de terreurdreiging voelbaar. In haar appartement hangt een vreemde spanning. “Voel je dat? Dat is de terreurdreiging”, fluistert ze. “’s Middags rond drie uur is het het ergst. Maar ook ’s nachts. Ik doe geen oog meer dicht.”

Theo Vaantjes uit Kranendijk kon niet meer machteloos toekijken. Hij heeft inmiddels maatregelen genomen tegen de terreurdreiging. “Volgende week komen zes kisten roomboter”, zegt de gepensioneerde machinist. “Het hele huis smeer ik er mee in. Ik weet niet of het helpt, maar het is beter dan niets doen.”

 
Deel dit artikel: