14 ℃

Terrassen op 21 april weer open: Nederland inmiddels begonnen met indrinken

Foto: Ranta Images / Shutterstock.com

Het kabinet is van plan om de coronamaatregelen op 21 april te versoepelen. Ook de terrassen mogen dan weer open. De meeste Nederlanders zijn inmiddels begonnen met indrinken.

Op een stoel zitten en een glas bier drinken: de meeste Nederlanders kunnen dat prima in hun eigen tuin. Toch kunnen ze niet wachten tot de horeca weer open gaat. “Ja, thuis heb ik ook bier”, geeft terrasliefhebber Daan Timmerink (33) toe. “Maar het smaakt toch lekkerder als je eerst een half uur hebt moeten vechten voor een tafeltje en de ober hebt gesmeekt of je alsjeblieft iets mag bestellen. Dan voelt het alsof je dat biertje echt verdiend hebt, snap je?”

Om kosten te besparen zijn veel Nederlanders inmiddels thuis begonnen met indrinken. De prijs van een biertje bij het café bedraagt zo’n drie euro, terwijl een biertje thuis nauwelijks 70 cent kost. “Maar dat is geen eerlijke vergelijking”, sputtert Daan tegen. “Bij een café hoef ik het biertje niet zelf uit de koelkast te halen. Iemand komt het brengen. Daarvoor betaal ik graag het viervoudige.”

 
Deel dit artikel: