Terrasbezoekers moeten wennen aan mondkapje

Foto: ChameleonsEye / Dech St / Shutterstock.com

“Je moet het er heel voorzichtig doorheen gieten en dan zuigen”, legt barman Jos Brimmen uit. Een van zijn gasten doet haar best, maar kan niet voorkomen dat een flinke plens bier ernaast gaat.

Sinds maandagmiddag zijn de cafés en terrassen weer open, maar er gelden nog wel strenge regels. Vooral de mondkapjes worden door veel gasten als lastig ervaren.

“In theorie kan het, maar je moet kleine slokjes nemen”, zegt Jos tegen zijn gast. De vrouw zet het bierglas tegen haar mondkapje en kantelt het voorzichtig. “En nu zuigen. Harder. ZUIGEN!”, schreeuwt Jos haar toe.

Het wordt een knoeiboel, net als bij de meeste andere gasten. “Het is vooral een kwestie van oefenen”, denkt Jos. “Bij deze mevrouw valt het nog mee. Zij heeft alleen een biertje. Die meneer aan de bar heeft zojuist een portie bitterballen besteld. Dat wordt rammen, vrees ik.”