Terrasbezoekers met QR-code kunnen een corona-plasketting halen, zodat ze snel naar het toilet kunnen

Foto: Victorpr / Photoroyalty / Shutterstock.com

Bezoekers die op het terras van café ’t Trefpunt in Scheemwouda plaatsnemen, kunnen op vertoon van hun QR-code een ‘corona-plasketting’ ophalen.

“Dit lijkt ons gewoon het makkelijkst” aldus café eigenaar Herman van Zeedijk. “Stel je voor: je zit op het terras en moet opeens ontzettend nodig naar het toilet. Dan zou je normaal gesproken eerst je QR-code moeten laten scannen om naar binnen te gaan. Zul je net zien dat ik druk bezig ben met het maken van een tosti of iets dergelijks, met als gevolg dat je in je broek plast.”

De ‘corona-plasketting’ moet voorkomen dat het een natte boel wordt: “Zodra we iemand binnen zien komen lopen met deze ketting om zijn nek weten we: die hebben we al gescand en kan rustig een plasje plegen.”

Vanuit de politiek wordt verheugd gereageerd op de vindingrijkheid van de horecabedrijven. “Het is mooi om te zien hoe ondernemers creatieve oplossingen verzinnen”, zegt CDA-staatssecretaris Mona Keijzer. “Met de plasketting zijn we weer een stap dichter bij een normale, volwassen samenleving.”

 
Deel dit artikel: