13 ℃

Ten Hag: “Het is maar een spelletje”

“Natuurlijk had ik het graag anders gezien”, zegt Ajax-trainer Erik ten Hag na de verloren kampioenswedstrijd tegen PSV. “Maar laten we niet vergeten: het is maar een spelletje. Er zijn belangrijkere zaken in de wereld.”

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Ajax verloor zondagavond met 3-0 van PSV, waardoor de Eindhovenaren zich landskampioen mogen noemen. De Amsterdammers zijn met een achterstand van tien punten kansloos in het klassement.

Na de nederlaag werd de spelersbus opgewacht door boze Ajax-fans, maar trainer Erik ten Hag noemt dat overdreven. “Je moet zo’n wedstrijd wel in het juiste perspectief zien”, aldus Ten Hag. “Als je bijvoorbeeld kijkt naar Syrië, waar duizenden mensen omkwamen bij een gifgasaanval, dan stelt zo’n verloren voetbalwedstrijd weinig voor.”

Ten Hag begrijpt de teleurstelling bij de Ajax-fans, maar wijst ook op het Braziliaanse regenwoud. “Elk jaar wordt bijna achtduizend vierkante kilometer oerbos gekapt”, waarschuwt de trainer. “Als we zo doorgaan, is een kwart van de Amazone in 2030 verdwenen. Dan kun je je wel druk maken over zo’n wedstrijd, maar daar help je het regenwoud niet mee.”

 
Deel dit artikel: