16 ℃

Telefoonnummertattoo oplossing voor weglopertjes

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: je let even niet op en je peuter loopt weg. Je kind terugvinden met een Amber Alert is vaak een heel gedoe. Gelukkig kan het eenvoudiger.

tattoo-nek-telefoonnummer-tatoeageHet kan gebeuren dat je kind in een onbewaakt ogenblik wegloopt. Dankzij het waarschuwingssysteem Amber Alert komen vrijwel alle weggelopen kinderen weer terug bij de ouders. Maar het uitsturen van een Amber Alert kost tijd. De kans is groot dat je kind intussen allang gevonden is bij de plaatselijke snoepwinkel of in het speeltuintje. Bovendien is het natuurlijk een beetje gênant als heel Nederland erop geattendeerd wordt dat je een onoplettende ouder bent.

Winston van Dijk van Tattooshop Winston heeft de oplossing. Hij tatoeëert het telefoonnummer van de ouder in de nek van het kind. “Er is veel vraag naar. Ouders vinden het een veilig idee. Mocht hun kind weglopen, dan worden ze vanzelf gebeld door de vinder. Als het te lang duurt kunnen ze alsnog Amber Alert inschakelen.”

Van Dijk onderzoekt of zijn idee wettelijk is toegestaan. Hij wijst op de nek van zijn zoontje Melvin, tot nu toe de enige proefpersoon. “In de nek is zo’n nummer nauwelijks zichtbaar. Bovendien kun je het later gewoon laten weglaseren.”

 
Deel dit artikel: