Telefoongids keert terug als luisterboek

Telefoongids keert terug als luisterboek
Foto: Kmat / Shutterstock.com

Wie een telefoonnummer zoekt, maar niet de tijd heeft om een heel boek door te spitten, kan voortaan een luisterboek raadplegen. De aloude telefoongids keert terug als luisterboek.

De papieren telefoongids wordt al ruim vijf jaar niet meer gedrukt, omdat de gids nauwelijks nog werd gebruikt. “We merkten heel duidelijk de concurrentie van nieuwe media zoals internet. Toch vinden we een gids met daarin alle telefoonnummers nog steeds een ijzersterk concept. Vandaar dat we de telefoongids in een nieuwe vorm nog een kans willen geven”, zegt Anton Brandveld, uitgever van telefoongidsen.

Elke regio krijgt een eigen luisterboek, waarin de namen en nummers op alfabetische volgorde worden voorgelezen. “De eerste telefoongids als luisterboek, van de regio Enschede, verschijnt volgende maand op Spotify en iTunes”, vertelt Brandveld. “Veel mensen beluisteren luisterboeken via hun smartphone. Dat is handig, want die heb je toch altijd bij je. En je kunt direct gaan bellen zodra je het juiste nummer hebt gehoord.”

 
Deel dit artikel: