27 ℃

Telefonische hulplijn geopend na verlies Ajax

Ajax-fans die moeite hebben om het verlies van woensdagavond te verwerken kunnen terecht bij een speciale hulplijn. De fans zagen hoe hun club zich niet wist te plaatsen voor de finale van de Champions League. Veel fans hebben behoefte om met iemand te praten.

Foto: VdZ / Shutterstock.com

Nog voor het fluitsignaal klonk stonden de telefoons al roodgloeiend bij hulporganisatie Correlatie. Google meldt dat laat in de avond vele duizenden keren gezocht werd op woorden als ‘verliesverwerking’ en ‘voetballeed’.

“Ik snap heel goed dat mensen volkomen radeloos zijn geworden na het kijken van de wedstrijd, waarin Ajax zich niet plaatste voor de finale van de Champions League”, legt psycholoog Frans Heijligh uit. “Hoop doet leven, zegt het spreekwoord. En nu de hoop op de kampioenstrofee verkeken is, is de situatie echt hopeloos voor mensen die toch al niets belangrijkers om handen hadden.”

De psycholoog kreeg na het dramatische verlies al tientallen telefoontjes van ontredderde Ajax-fans. “Ik draai overuren in mijn praktijk. De kern van mijn aanpak is dat mensen beter een andere sport kunnen zoeken, eentje waar je geen bal van snapt. Zet jezelf buitenspel, daar gaat het om.”

 
Deel dit artikel: