Tekort aan starterswoningen binnenkort opgelost

Foto: Production Perig / Kopytin Georgy / Shutterstock.com

Nederland kampt al tijden met een groot tekort aan starterswoningen. Door toenemende krapte op de huizenmarkt en de steeds strengere hypotheekregels is het erg lastig voor starters om een woning te kopen. Nu lijkt er ineens licht aan de horizon.

Over een maand of twee wordt een enorm aantal bejaardenwoningen verwacht die bestemd zullen worden voor starters. Sommige zijn net gerenoveerd, starters kunnen er direct in.

Starterstel Chiel Pol en Janniek van Someren zijn blij met deze vooruitzichten. “Dit is fantastisch nieuws! We wachten al heel lang op een geschikte woning, maar het is onbetaalbaar. Nu wonen we in bij Jannieks ouders, maar we verlangen toch naar een eigen plekje”, vertelt Chiel. “Het is even afwachten wat er de komende tijd gaat gebeuren, maar het lijkt er op dat we straks kunnen kiezen uit honderden voormalige bejaardenwoningen.”

Op de vraag of ze zich niet schuldig voelen tegenover de slachtoffers reageert hij laconiek: “Als het je tijd is, dan is het je tijd. Van het concert des leven heeft niemand een program. En dat het er nu toevallig heel veel zijn is voor onze generatie zeer welkom. Wat dat betreft voelt dat coronavirus als een cadeautje.”

 
Deel dit artikel: