22 ℃

Tegenvaller voor muziekliefhebbers: Songfestival gaat door

Foto: Dmytro Larin / Shutterstock.com

Muziekliefhebbers hadden goede hoop dat het Euro Songfestival zou worden afgelast door de maatregelen rond het coronavirus. Vandaag besloot de organisatie om het festival toch door te laten gaan; een flinke tegenvaller voor muziekfanaten.

Het afgelopen jaar was zwaar voor muziekliefhebbers. Geen concerten, geen festivals en geen bandjes kijken in de kroeg. Tot overmaat van ramp blijkt het Eurovisie Songfestival wel gewoon door te gaan. Muziekliefhebber Jorn Avermaat zegt dat dit een klap is die keihard aankomt: “Ik had kaartjes voor Tom Waits, Franz Ferdinand, Metallica en De Foo Fighters. Alles afgelast, maar dat godvergeten Eurovisie Songfestival gaat gewoon door! Ik ben het afgelopen jaar redelijk doorgekomen, maar op dit moment zinkt de moed me in de schoenen.”

De organisatie van het festival begrijpt de kritiek, maar wil toch van geen wijken weten: “Wansmaak wint het altijd van goede smaak. Het huilende zigeunerjongetje roept nog steeds meer emoties op dan een werk van Francis Bacon. Daar kun je heel snobistisch over doen, maar wij weigeren te buigen voor mensen die het principe van natuurlijke selectie niet begrijpen.”

 
Deel dit artikel: