17 ℃

Tegenstanders versoepelingen: “Kabinet schendt onze persoonlijke ruimte”

Foto: YT CC

Het kabinet gaat omstreden versoepelingen van de coronamaatregelen doorvoeren. Dat maakten premier Rutte en minister De Jonge dinsdagavond bekend in een persconferentie. De 1,5-meter-maatregel losgelaten. Veel Nederlanders zijn het daar niet mee eens. 

In Wijdenbosch werd gisteravond al tegen de versoepelingen gedemonstreerd. Een kleine twintig demonstranten liepen op gepaste afstand van elkaar van het Dorpsplein naar het gemeentehuis, een stoet van ruim vierhonderd meter.

Stemmy van Wirtel (62) is fel tegen het loslaten van de 1,5-meter-regel. “Het kabinet schendt onze persoonlijke ruimte. De hoge heren in Den Haag denken even te kunnen bepalen hoe dichtbij mensen mogen komen! Dat maak ik zelf wel uit. Het is mijn lichaam”, vertelt ze.

Van Wirtel ziet zich genoodzaakt om zelf maatregelen te nemen, zodat andere mensen op afstand blijven: “Ik heb een heleboel knoflook gekocht en vanavond eet ik uiensoep met bruine bonen. De lucht zal niet te harden zijn, maar het kabinet laat mij geen andere keus.”

 
Deel dit artikel: