Tegenstanders versoepelingen demonstreren in Utrecht

Foto: Christie Cooper / Shutterstock.com

Zo’n 200 mensen hebben vanmiddag in Utrecht gedemonstreerd tegen de versoepelingen van de coronamaatregelen. Met leuzen als ‘ik blijf binnen’ riepen de betogers het kabinet op om de maatregelen te laten zoals ze zijn.

Het kabinet is van plan om de coronamaatregelen te gaan versoepelen. Zo mag vanaf zaterdag weer worden gewinkeld en gaan ook de kappers weer open. De demonstranten vinden dat de versoepelingen ten koste gaan van hun plicht om zo veel mogelijk binnen te blijven.

“Handen af van de coronamaatregelen”, schreeuwt demonstrant Pim Grokke (31). “Het kabinet probeert ons allerlei versoepelingen door de strot te duwen. Door sportscholen te openen, proberen ze ons gedrag te beïnvloeden. Ze willen dat we ons geld afgeven in winkels voor spullen die we niet nodig hebben. Straks gaat de horeca ook nog open.”

Aniëta Huldebrandt (28) is het met hem eens: “We willen alleen maar liefde. Waarom kan dat niet gewoon binnen? Ik betaal elke maand duizend euro voor mijn hypotheek. Geen minister die mij m’n huis uit krijgt.”