21 ℃

Tegemoetkoming Vakantie Lasten vaak onterecht aangevraagd

Foto: JPStock / Shutterstock.com

Meer dan de helft van de aanvragen voor de tijdelijke regeling Tegemoetkoming Vakantie Lasten (TVL) wordt aangevraagd onder het gestelde minimumbedrag. Hierdoor zullen de verstrekte vergoedingen na de zomer moeten worden terugbetaald.

De TVL-regeling is in het leven geroepen om met name mensen met een verre en daarmee duurdere vakantiebestemmingen te compenseren voor verlaagd vakantiegenot. Door reisrestricties moeten deze reizigers noodgedwongen genoegen nemen met inferieure bestemmingen, vaak ook nog tegen hogere prijzen. De overheid vergoedt in dit geval tussen de 75 en 90 procent van de totale reissom. Veel aanvragers hebben over het hoofd gezien dat er een minimum geldt van 2.500 euro per persoon per week.

Jan-Willem van Kaaijmenaede is blij met de regeling: “Normaal gesproken reizen we van Fiji naar de Bahama’s per cruiseschip. Dat zit er nu even niet in. Niets compenseert natuurlijk genoeg voor de ongemakken van een saaie Rivièra, afgezaagd Toscane of een ordinair kasteeltje in de Dordogne, maar deze financiële regeling is een terecht gebaartje.”

 
Deel dit artikel: