18 ℃

Team NL in top van coronaklassement Olympische Spelen

Foto: Fiers / Shutterstock.com

Team NL staat in de top van het coronaklassement bij de Olympische Spelen in Tokio. In het Nederlandse kamp staat de teller inmiddels al op vier positieve besmettingen, terwijl de Olympische Spelen nog maar nét zijn begonnen.

Vanuit Den Haag wordt vol lof gesproken over de positieve prestaties van de atleten: “Prachtig om te zien dat het in het olympische dorp in Tokio, net als in Nederland, helemaal de verkeerde kant op gaat. Zo blijkt maar weer dat onze atleten een afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving”, aldus minister Hugo de Jonge.

Ook Mark Rutte is te spreken over de positieve atleten: “Ook dat zijn de Olympische Spelen hè. Je hebt nog nooit van bepaalde sporters gehoord en opeens komen ze in het nieuws, omdat ze positief getest zijn, prachtig! Testen is belangrijker dan meedoen!”

Volgens de woordvoerder van het NOC*NSF, kan er dit moment nog niks zinnigs gezegd worden over de verdere kansen van Team NL met betrekking tot het coronaklassement: “Momenteel is het vooral koffiedik kijken. Maar we zien het positief in.”

 
Deel dit artikel: